fbpx

AKO DOSTAŤ DIEŤA Z DOMU /činohra, situačná komédia/

 

Keď osamelá vdova v najlepších rokoch natrafí na svoju pravú lásku, začína sa jej opäť najkrajšie obdobie života. Problémom je syn Marko, ktorý ešte neprekonal smrť svojho otca. ,,Mám mu to povedať alebo nie? Už viem! Skúsim jednoducho to dieťa dostať z domu.

 

Dĺžka predstavenia: 75 - 80 min.

Dostupnosť: od 15 rokov

Žáner: činohra, situačná komédia

Dátum premiéry: 04.06.2021, Dom kultúry Lúky

 

Hrajú:

Miriam: Daša Čejková

Jakub: Martin Michael Benčič

Marko: Roman Moser / Michal Kiseľ

Kristína: Petra Dúbravková

 

 

Réžia, námet, autor inscenácie, hudba: Martin Michael Benčič

Dramaturgia: Peter Trnka

Kostýmy: Ľudmila Benčičová Duducová

Rekvizity a kulisy: Alexandra Smatanová / Peter Čambor

Svetlá, zvuk: Alžbeta Benianová

Marketing: Martin Michael Benčič

 

Srdečne ďakujeme KZP Petržalka v Bratislave za poskytnutie priestorov pre naskúšanie inscenácie.

 

©Divadlo TANDEM 2023

 

Zaujímavosti

Inscenáciu ovplyvnila pandémia COVID-19. Hoci premiéra bola avizovaná na jún 2020, kvôli opatreniam bola neustále presúvaná a podaril sa až štvrtý ohlasovaný termín - 04.06.2021.

Mesiac pred premiérou prišlo k vážnemu úrazu. Ľuboš Pechal si pri jazde na bicykli spôsobil zlomenie vrchných dvoch stavcov. Nemohol odohrať premiéru a za mesiac musel novú úlohu naskúšať Roman Moser. Ľubošov príbeh bol podrobne rozpísaný v našom blogu TU. Tým tragédie neskončili a týždeň pred 1. reprízou prišiel k úrazu aj Roman Moser. Keďže Ľuboš ešte nebol v stave hrať, úlohu Marka sa mimoriadne v priebehu necelého týždňa naučil Peter Trnka.

Pieseň v predstavení bola pôvodne určená pre niekoho iného. Počas príprav bola napísaná a pripravená pre ženskú interpretku. Keď prišli opatrenia v dôsledku pandémie, nemohla sa vrátiť na Slovensko a preto vo finálnej verzii počujeme hlas Martina Michaela Benčiča.

• Ide o prvú hlavnú úlohu Daši Čejkovej a zároveň divadelný debut Romana Mosera, ktorý mal dovtedy skúsenosti len s filmovým herectvom.

• Kuriérsky kostým mal byť pôvodne zakúpený v obchode s erotickými pomôckami. Keďže sa nenašlo nič vhodné, čerpalo sa z domácich zásob a Jakub (Martin Michael Benčič) má na sebe v predstavení oblečené tehlové nohavice, traky a šiltovku.

• SpoilerPočas "grotesknej" scény sa mala predstaviteľka Miriam (Daša Čejková) prezliecť v priebehu 9-tich sekúnd. Keďže šaty boli úzke a nebolo možné to stihnúť, čas sa predĺžil a namiesto pôvodne troch vyhodených kusov oblečenia zo zákulisia ich je omnoho viac.

• SpoilerV pôvodnej verzii mala byť lampa prekrytá tienidlom. Počas prvej skúšky s rekvizitami nebezpečne odletelo a pre bezpečnosť bolo nahradené bežnou žiarovkou.

+ 421 908 715 204

Prihláste sa k odberu Newslettera. Odoslaním svojej e-mailovej adresy súhlasíte so spracovaním údajov podľa GDPR.

PARTNERI

petrzalka logo proint logo tootoot logo
kamdomesta logo Ticketportal logo

Chcete nás podporiť? Číslo účtu: SK02 0200 0000 0031 6565 1753. Ďakujeme.


© Copyright 2012-2023